Hjem Webdesign & CSS

CSS til styling af din hjemmeside


Når man taler om konstruktion af hjemmesider, er der som udgangspunkt 2 ting at tage højde for. Nemlig selve hjemmesidens indhold samt designet.

Hjemmesidens indhold skrives eksempelvis i html, eller php, og her laves strukturen på hjemmesiden, samt menuer, tekst og billeder. Man kan i disse filer godt lave alt stylingen, hvilket man også gjorde i gamle dage. Her byggede webdesignet på tabeller. Det er intet problem i at lave baggrunde, kanter og styre placeringen vha. tabeller i selve content filen. Dette er dog både oldschool, tidskrævende, uoverskueligt og besværligt. Derfor at man begyndt at bruge CSS til styling af sin hjemmeside.

CSS filen vedlægges de andre filer på ens FTP server. CSS sproget er en smule anderledes i forhold til eksempelvis html, men med øvelse lærer man det hurtigt. Her er utroligt frie rammer, og man kan lave alt fra skrift størrelse/type til aktive effekter på ens hjemmesider, som eksempelvis når et menupunkt skifter farve når man holder musen henover den. Måden hvorpå CSS koderne integreres i hovedfilerne er vha. "div" containers.

Når man arbejder med CMS systemer kan det være en fordel at være bekendt med CSS. Ofte anvendes der Joomla templates i forbindelse med Joomla, og man skal være heldig at finde en template der har præcis det udseende man ønsker sig. Her er CSS redningen. Dette kan redigeres både via filen på FTP serveren samt via Joomla's administrator panel

De primære fordele ved at anvende CSS er overskueligheden ved at have indholdet og stylingen separeret, samt læsningstiden for browseren bliver forkortet i forhold til styling vha. tabeller.

Læs mere om CSS på Wiki CSS

Tilbage